Williams, Albon'un aracını Japonya'ya yetiştirebilecek mi?

Williams, Albon'un aracını Japonya'ya yetiştirebilecek mi?
 Teknolojik anlamda geride kalmış altyapısı ve fabrikası nedeniyle üretim hızı anlamında rakipleriyle yarışmakta zorlanan Williams, 2024 F1 sezonuna hazırlanırken de bu konuda sorun yaşadı. 

Geçtiğimiz kış boyunca bir dizi üretim gecikmesiyle karşılaşan Williams'ın sezona hazırlanırken bir karar vermesi gerekiyordu. Ya yedek şasi üretemine odaklanacaklardı ya da bu yedek şasiyi sezon başına yetiştirmek yerine araca gelecek yeni parçalara zaman ayıracaklardı. 

Williams bu konuda kumar oynadı ve yedek şasiyi yetiştirmek yerine araca yeni parçalar getirmeye odaklandı. Bu karar, takımın Avustralya'da fazlasıyla sorun yaşamasına neden oldu. 

Alexander Albon, ilk antrenman seansında kaza yaptı ve şasisine zarar verdi. Takımda yedek şasi olmadığından Williams hafta sonunun geri kalanında tek araçla yarışmak zorunda kaldı. 

Bu noktada tartışmalara neden olan bir karar alan Williams, kaza yapan Albon'a takım arkadaşı Logan Sargeant'ın aracını verdi. Amerikalı pilot Sargeant ise hafta sonunun geri kalanında yarışı garajdan seyretmek zorunda kaldı.

Hasarlı şasinin tamir çalışmalarının devam ettiğini söyleyen takım patronu James Vowles, Japonya'da iki araçla birden yarışabileceklerinden emin.

"Japonya'da yeniden iki aracımız olacak"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vowles, "Şasiyi zamanında tamir edebileceğimizden eminim.Şasinin pazartesi sabahı çok erken saatlerde buraya [Grove fabrikasına] geri dönmesini sağlamak için önlemler aldık, sanırım gece saat 02:00 civarında fabrikaya geldi. Binanın içinde ekipler vardı, bu süreç üzerinde çalıştılar.Tamir işlemi Suzuka'ya yetişecektir. Melbourne'de yaptığımız çalışmalar sayesinde hasarın ne kadar büyük olduğunu ve ne yapmamız gerektiğini anladık. Bu hazırlık çok önemliydi. Böylelikle Pazartesi günü saat 02:00'de şasi gelir gelmez çalışmalar başlayabildi. Suzuka'da yeniden iki aracımız olacak." dedi.

"Yedek şasi biraz daha gecikecek"

Vowles, Suzuka'da yeniden 2 araçla yarışacaklarından emin olsa da yedek şasi için biraz daha beklemeleri gerektiğini vurguluyor.

Sözlerine devam eden Vowles, "Sezonun başlangıcındaki orijinal plan, ilk yarışta üç şasiye sahip olmaktı.Parçalar giderek daha fazla geciktikçe bu plan üçüncü yarışa kaydı. Ancak özellikle de şu anda iki numaralı şasi üzerinde yaptığımız çalışmalarla birlikte, yedek şaside yine küçük bir miktar gecikme olacak. Ancak yakında yedek bir şasiye sahip olacağız. ifadelerini kullandı.